"Pytajnik" ;-)

Ogłoszenia, prośby o pomoc itp.

Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski

ODPOWIEDZ
dzejdzej
Czasami coś napisze
Czasami coś napisze

Post autor: dzejdzej » 11 wrz (ndz) 2011, 16:01:28

zielonyszerszen pisze:
zielonyszerszen pisze:
Angelika pisze:
Angelika pisze:Będę wdzięczna za szybką odpowiedź bo nie jestem z Warszawy i nie wiem co mam robic :P

Teraz jestem na II roku natomiast w czerwcu chodziłam na warsztaty internetowe i techniki sprzedaży. Teraz widzę, że na II roku też są warsztaty informatyczne i negocjacyjne? Muszę chodzić 2 razy na informatyczne?
Ja chciałabym zamiast czerwca zaliczyć we wrześniu, ponieważ nie wiem czy będę mogła uczęszczać w czerwcu a nie widzę na II roku treningu kreatywności?
w tym roku I rok ma zamiast warsztatów internetowych - trening kreatywności
natomiast II ma warsztaty negocjacyjne i warsztaty internetowe II
tylko grupy marcowe, które kończą w I'2012 i osoby, które skończyły szkołę w VI'2011 a nie zrobiły warsztatów realizują tylko warsztaty negocjacyjne.

Dobrze by było jakby ktoś napisał to bardziej zrozumiale.
Czy w sytuacji gdy kończę szkołę w styczniu (dziennie) i mam już zaliczone jedne warsztaty internetowe, które odbywały się razem z technikami sprzedaży, mam chodzić teraz we wrzesniu tylko na negocjacyjne?
Zawsze było tak, że dla 2 roku są negocjacyjne i internetowe (prezentacja w internecie) dlatego prozę o wyjasnienie sytuacji, bo zrobił się chaos informacyjny.
Z zacytowanej wypowiedzi wnioskuję, że mam realizować teraz tylko warsztaty negocjacyjne?

DorotaS
Zawsze coś napisze
Zawsze coś napisze

Post autor: DorotaS » 12 wrz (pn) 2011, 09:17:27

dzejdzej pisze:
zielonyszerszen pisze:
zielonyszerszen pisze:
Angelika pisze:
Angelika pisze:Będę wdzięczna za szybką odpowiedź bo nie jestem z Warszawy i nie wiem co mam robic :P

Teraz jestem na II roku natomiast w czerwcu chodziłam na warsztaty internetowe i techniki sprzedaży. Teraz widzę, że na II roku też są warsztaty informatyczne i negocjacyjne? Muszę chodzić 2 razy na informatyczne?
Ja chciałabym zamiast czerwca zaliczyć we wrześniu, ponieważ nie wiem czy będę mogła uczęszczać w czerwcu a nie widzę na II roku treningu kreatywności?
w tym roku I rok ma zamiast warsztatów internetowych - trening kreatywności
natomiast II ma warsztaty negocjacyjne i warsztaty internetowe II
tylko grupy marcowe, które kończą w I'2012 i osoby, które skończyły szkołę w VI'2011 a nie zrobiły warsztatów realizują tylko warsztaty negocjacyjne.

Dobrze by było jakby ktoś napisał to bardziej zrozumiale.
Czy w sytuacji gdy kończę szkołę w styczniu (dziennie) i mam już zaliczone jedne warsztaty internetowe, które odbywały się razem z technikami sprzedaży, mam chodzić teraz we wrzesniu tylko na negocjacyjne?
Zawsze było tak, że dla 2 roku są negocjacyjne i internetowe (prezentacja w internecie) dlatego prozę o wyjasnienie sytuacji, bo zrobił się chaos informacyjny.
Z zacytowanej wypowiedzi wnioskuję, że mam realizować teraz tylko warsztaty negocjacyjne?

Witam,

rzeczywiście zapanował chaos i niezrozumienie w powyższym temacie, ale tylko dlatego, że niestety Angeliko w pierwszym swoim poście nie zawarłaś istotnej informacji tzn. na jakim jesteś trybie nauki dziennym czy zaocznym.

W grupach dziennych uczniowie zaliczają:

I rok: techniki sprzedaży i (od tego roku szkolnego) trening kreatywności
II rok: warsztaty negocjacyjne i warsztaty internetowe II
Tak samo maja uczniowie z grup marcowych.

Tu się nic nie zmieniło, w sensie zawsze były i są dwa przedmioty do zaliczenia na każdy rok nauki.

W grupach zaocznych uczniowie zaliczają:

I rok: techniki sprzedaży i (od tego roku szkolnego) trening kreatywności
II rok (obecny): warsztaty negocjacyjne i warsztat internetowe II
absolwenci: tylko warsztaty negocjacyjne
grupa marcowa, która kończy szkole w styczniu 2012 r.: tylko warsztaty negocjacyjne

Tu od poprzedniego roku szkolnego nastąpiła zmiana i uczniowie mają obowiązek realizować teraz po dwa przedmioty na każdy rok nauki. W związku z tym, ze zmiana została wprowadzona od zeszłego roku nadal II rok (czyli absolwenci i grupy marcowe) realizują przedmioty według poprzedniego systemu, czyli po jednym na każdy rok nauki.

DorotaS
Zawsze coś napisze
Zawsze coś napisze

Post autor: DorotaS » 12 wrz (pn) 2011, 09:23:07

Przez przypadek odpowiedziałam na posta nie tej osobie, której powinnam :)
Ale mam nadzieję, że zawarłam w swoim poście wszystkie istotne informacje, które Tobie Angeliko i Tobie dzejdzej pomogą w zapisaniu się i uczęszczaniu na właściwe dla siebie przedmioty :)

Gdyby były jeszcze jakieś pytania to dzwońcie lub piszcie :)

Gosza
Początkujący(a)
Początkujący(a)

Post autor: Gosza » 12 wrz (pn) 2011, 09:41:25

ja mam prośbę do osób które były ten weekend co minął na zajęciach czyli warsztatach (grupa czarna, ale to bez różnicy), ponieważ nie miałam możliwości przyjść, czy ktoś będzie miły i za tydzień, czy teraz wyśle, zeskanuję notatki?

wiem, że proszę o zbyt wiele, ale bardzo bym była wdzięczna, piwo stawiam :D

dzejdzej
Czasami coś napisze
Czasami coś napisze

Post autor: dzejdzej » 12 wrz (pn) 2011, 11:49:11

DorotaS pisze:Przez przypadek odpowiedziałam na posta nie tej osobie, której powinnam :)
Ale mam nadzieję, że zawarłam w swoim poście wszystkie istotne informacje, które Tobie Angeliko i Tobie dzejdzej pomogą w zapisaniu się i uczęszczaniu na właściwe dla siebie przedmioty :)

Tak super, dzięki za wyjaśnienie :)

Mam jeszcze pytanie czy jest możliwość przepisania oceny jeśli na studiach miałam cały semestr negocjacji??

DorotaS
Zawsze coś napisze
Zawsze coś napisze

Post autor: DorotaS » 12 wrz (pn) 2011, 13:17:39

dzejdzej pisze:
DorotaS pisze:Przez przypadek odpowiedziałam na posta nie tej osobie, której powinnam :)

Tak super, dzięki za wyjaśnienie :)

Mam jeszcze pytanie czy jest możliwość przepisania oceny jeśli na studiach miałam cały semestr negocjacji??
Tak jest taka możliwość. Wystarczy, że porozmawiasz na ten temat z wykładowcą i jeśli uzyskasz zgodę, napiszesz podanie pod którym wykładowca się podpisze. Warto postarać się, aby wykładowca wpisał od razu ocenę do indeksu.

aemaja
Początkujący(a)
Początkujący(a)

Post autor: aemaja » 12 wrz (pn) 2011, 13:35:23

Gosza pisze:ja mam prośbę do osób które były ten weekend co minął na zajęciach czyli warsztatach (grupa czarna, ale to bez różnicy), ponieważ nie miałam możliwości przyjść, czy ktoś będzie miły i za tydzień, czy teraz wyśle, zeskanuję notatki?

Notatek niestety nie posiadam, generalnie uczyliśmy się prezentacji, jak powinna wyglądać i na zaliczenie trzeba zrobić swoją prezentację, w grupie białej można ją robić w 2-3 osoby, nie mam pojęcia jak jest w grupie czarnej.
Natomiast na warsztatach z kreatywności na zaliczenie mamy zrobić historyjkę z listy skojarzeń w grupach pięcioosobowych( tak samo nie wiem jak w grupie czarnej)
Pozdrawiam;)

k_krupa
Nowy(a)

Post autor: k_krupa » 12 wrz (pn) 2011, 20:41:20

Nie potrzebuje ktoś jednej osoby z grupy czarnej do tych zadań ? Jak coś to się pisze :d

Gosza
Początkujący(a)
Początkujący(a)

Post autor: Gosza » 13 wrz (wt) 2011, 12:35:49

k_krupa pisze:Nie potrzebuje ktoś jednej osoby z grupy czarnej do tych zadań ? Jak coś to się pisze :d
słuchaj ja chętnie się połączę w grupę, ponieważ mnie nie było itd :)

Gosza
Początkujący(a)
Początkujący(a)

Post autor: Gosza » 13 wrz (wt) 2011, 17:19:58

aemaja pisze:
Gosza pisze:ja mam prośbę do osób które były ten weekend co minął na zajęciach czyli warsztatach (grupa czarna, ale to bez różnicy), ponieważ nie miałam możliwości przyjść, czy ktoś będzie miły i za tydzień, czy teraz wyśle, zeskanuję notatki?

Notatek niestety nie posiadam, generalnie uczyliśmy się prezentacji, jak powinna wyglądać i na zaliczenie trzeba zrobić swoją prezentację, w grupie białej można ją robić w 2-3 osoby, nie mam pojęcia jak jest w grupie czarnej.
Natomiast na warsztatach z kreatywności na zaliczenie mamy zrobić historyjkę z listy skojarzeń w grupach pięcioosobowych( tak samo nie wiem jak w grupie czarnej)
Pozdrawiam;)
mam jeszcze do Ciebie prośbę, prezentacja na jaki temat? a lista skojarzeń na historyjkę były podawane? :)

k_krupa
Nowy(a)

Post autor: k_krupa » 13 wrz (wt) 2011, 21:25:04

Gosza pisze:
k_krupa pisze:Nie potrzebuje ktoś jednej osoby z grupy czarnej do tych zadań ? Jak coś to się pisze :d
słuchaj ja chętnie się połączę w grupę, ponieważ mnie nie było itd :)
;) Odpisz do mnie na PW to sie dogadamy :))

Agnes_L
Nowy(a)

Post autor: Agnes_L » 13 wrz (wt) 2011, 21:58:56

Gosza pisze:
aemaja pisze:

Pozdrawiam;)
mam jeszcze do Ciebie prośbę, prezentacja na jaki temat? a lista skojarzeń na historyjkę były podawane? :)
lista skojarzeń jest w dziale Ogłoszenia dla Słuchaczy WSR w temacie "Ważne informacje dla grup zaocznych" ostatni post :)
uprzedziłam xD

fajnie by było gdyby się do mnie zgłosiły osoby z grupy z zajęć kreatywności :P
bo jakoś mam kontakt tylko do jednej osoby.... :<

patiskaf
Początkujący(a)
Początkujący(a)

Post autor: patiskaf » 18 wrz (ndz) 2011, 18:01:07

Z góry przepraszam jeśli się powtarzam ale nie znalazłam nigdzie info na ten temat ;P

Aktualnie jestem na I roku SR ale chciałabym robić też specjalizacje z Foto, jak wygląda wybieranie przedmiotów, tzn. czy ponieważ jestem na SR to mogę wybierać tylko kilka spośród przedmiotów dodatkowych dla Foto czy mogę zapisywać się na również obowiązkowe przedmioty Foto?
Wiem że to by były wszystkie weekendy ale nie przeszkadza mi się zbytnio.
No i pytanie, może jest ktoś na forum kto wcześniej też zrobił podobnie, jak to wyszło w praktyce podczas sesji ?? :P

Z góry dzięki za rady i odpowiedzi w tej kwestii :D
pzdr

pfurmankiewicz
Nowy(a)

Post autor: pfurmankiewicz » 18 wrz (ndz) 2011, 20:07:12

Podczepię się pod pytanie koleżanki, bo właśnie przyszło mi coś na myśl, z tym że nie wiem czy były by miejsca na taki pomyśl. Chodzi mi o możliwość chodzenia na wybrane przedmioty, co weekend a nie 2, w wypadku kiedy po ułożeniu sobie planu, nie będę mógł uczestniczyć we wszystkich interesujących mnie zajęciach ze względu np. na nakładające się na siebie przedmioty?

Matka_Teresa
Czasami coś napisze
Czasami coś napisze

Post autor: Matka_Teresa » 19 wrz (pn) 2011, 10:50:25

A ja mam pytanie do Sekretariatu:

Wczoraj (18.09) zostawiliśmy (z pierwszego roku) indeksy w sekretariacie, żeby ktoś właściwy/uprawniony wpisał nam oceny z Treningu Kreatywności i z Technik Sprzedaży. I tutaj pytanie: te oceny pojawią się jakoś na forum, czy trzeba dzwonić i pytać? Czy może jak w sekrecie zdradzę swoje dane to dostanę info w prywatnej wiadomości? :) Jakby co to jestem Paweł Marder (grafika) - tylko nie mówcie nikomu :)

ODPOWIEDZ