Imie dla kota

Ogłoszenia, prośby o pomoc itp.

Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski

Wielkieoko
Zaczyna działać
Zaczyna działać

Post autor: Wielkieoko » 05 sie (pt) 2005, 10:52:58

A może "Tańcowały dwa sinary, jeden duży drugi mały". Ładne imię? Jednolinijkowe.

sinar
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: sinar » 05 sie (pt) 2005, 12:34:17

mieze pisze:Ja proponuje Barabasz, Respirator, Bimber, Barakuda, Banialuk, Pantalon, Paskwił, Bobek, Gat, Eros, Rufino, Iran, Bellamy (czyt. Belami), Ramzes, Rademenes, Kelebros, Brunte, Red, Bimbo, Befsztyk, Reksio, Oleander, Kabał, Kakał, Jupik, Telur, Sauron

No. I to by było narazie tyle :mrgreen:
Cosik tak malo tego ;)

Barakuda - mialem kiedys ale tylko w komputerze
Bobek - o tak to do niego pasuje sadzi je rowno cale szczescie juz do kuwety
Ramzes - hehe egipskie klimaty :)
Rademenes - Hator! Hator! Hator! O tym tez myslalem :D
Bimbo - z calym szacunkiem ale to bardziej do kobiety pasuje. Znaczy sie kocicy chcialem powiedziec :lol:
Sauron - dobre no cos w tym jest

sinar
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: sinar » 08 sie (pn) 2005, 17:45:27

Hmm a moze zrobic ankiete. Niewiazaca czysto pogladowa oczywiscie :) Bo sirotka juz ponad tydzien u mnie a dalej Noname (Ziutek, Pchla, Bonbon, Bąbel...) ;) :D

Btw mam fotki szkraba. Na razie nie mam jak ich wrzucic bo tez dostep do netu jakosik teraz chwilowo niestaly i ograniczony :/ Ale bez obaw juz wkrotce wrzuce 1. partie :D Pozdrawiam wszystkich kociarzy widze ze jest nas tu troche :D

sinar
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: sinar » 14 sie (ndz) 2005, 21:02:07

Zgodnie z obietnica 1. czesc zdjec

Obrazek
2 przyjaciele z... legowiska

Obrazek
Spioszek

Photos by Misiek

sinar
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: sinar » 17 sie (śr) 2005, 00:07:02

A ja znow wracam do moich baranow znaczy sie kotow

Na wstepie mala anegdotka. No powiedzmy. Zeby nie bylo tak ze tylko zdjecia wrzucam. Moja przemila szefowa tez ma kota. Łczywiscie czarnego bo jakiego innego. Przeciez tylko takie sa na swiecie ;) Jej kot ma na imie Margines. Nie byloby moze w tym nic dziwnego gdyby nie to ze Margines: po 1. jest kotka. A po 2. i najwazniejsze nie wyglada jak margines. Wyglada jak 2 koty albo kotka w b. mocno zaawansowanej ciazy. Coz albo wlascicielka ma doskonale poczucie humoru albo Margines za mlodu wygladala troche inaczej znaczy sie bardziej mesko i wasko ;) :D Wzglednie jedno i drugie :)

Oki jak juz tyle napisalem to teraz chiba mogie

Obrazek
Krawat ala brodka Franza Josefa

Obrazek
...kotki dwa

Foto: Gosia Zużewicz
Ostatnio zmieniony 17 sie (śr) 2005, 00:27:58 przez sinar, łącznie zmieniany 1 raz.

seize
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: seize » 17 sie (śr) 2005, 00:17:35

Ja dzis moge rzucic tylko jedna propozycje : Nexus 8)

.. no dobra druga ewentualnie moge rzucic : Orion 8)

.. dobra dobra niech bedzie : Deckard :D

sinar
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: sinar » 17 sie (śr) 2005, 00:25:41

No dla mnie jako Trekkera Nexus to strzal w dziesiatke :D Zwlaszcza ze dotyka mojej ulubionej siodmej kinowki Star Trek: Generations i zjawiska pod ktorego bylem duzym wrazeniem. Zreszta nie tylko ja 8)

To bylo naprawde inspirujace. Dzieki Seize :D

seize
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: seize » 17 sie (śr) 2005, 00:34:59

Nie ma za co - w koncu ten temat ma pomoc w wyborze :)

Oczywiscie nie przecze ze akurat dla mnie Nexus to przede wszystkim Nexus-6 [co zreszta zostalo uwydatnione dodatkowymi propozycjami] a nie z innym wymiarem ale to w sumie i tak jest raczej skojarzenie polaczone na swoj sposob ;)

sinar
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: sinar » 20 sie (sob) 2005, 21:22:25

Nexus jest w tej chwili w fazie testow wstepnych. Jak na razie kociak calkiem dobrze na nie reaguje. W tej chwili pracuje nad jakims zdrobnieniem. Co by na dzialce nie wzieli nas z kotem za jakis snobow. Byc moze bedzie to Nek. Ladnie i kreatywnie sie komponuje ze startrekowym Nagusem Zekiem. Ma nawet dosc spore uszy. Tylko tak sie zastanawiam czy kot przypadkiem nie bedzie reagowal tez na inne takie zwroty typu: synek, kominek Ciechocinek :mrgreen:

No jeszcze pozwolcie 2 zdjatka kota. Foto: Gosia Zużewicz

Obrazek
szarik czyli kuleczka

Obrazek
Nekkie...

Obrazek
i (dla porownania) Zekkie.

Ludzace podobienstwo. Ten kot niewatpliwie ma cos z Ferengi :mrgreen:

Oki dobra sam juz widze ze koniec pisania postow na dzis. Trzeba isc spac czy jak to ladnie mowi Borg zregenerowac sie :D

mieze
Bywalec
Bywalec

Post autor: mieze » 01 wrz (czw) 2005, 14:50:49

Fajne imie dla kota uslyszalam/znalazlam na wakacjach- Gnappetta (czyt. Niapetta) ; :twisted:

Kali
WSR Guru
WSR Guru

Post autor: Kali » 02 wrz (pt) 2005, 09:18:18

a może nigger, 2pack, tyson, blues, jazz :wink:

Havoc
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: Havoc » 02 wrz (pt) 2005, 09:21:51

A Ty co rasista ze Nigger proponujesz :lol:

zielonyszerszen
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: zielonyszerszen » 02 wrz (pt) 2005, 10:18:45

Jak patrzę na te zdjęcia to widzę swoją kotkę.
Też taka czarnulka tylko strasznie złośliwa.
Mam nadzieję , że Tobie się trafią bardziej miłe kotki ale jak mi powiedział weterynarz czarny kot chodzi swoimi drogami i jestr trudny do wychowania. :D

sinar
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: sinar » 02 wrz (pt) 2005, 18:13:32

Wstyd sie przyznac ale kot dalej nie ma imienia. Pewnie bedzie naprawde NoName. Co dzien na niego inaczej wolamy i co ciekawe reaguje :D Trzeba bylo zrobic tak jak w szkole mowili 3 propozycje a nie tyle. Teraz na wszystkie wybrzydzaja. Do tej pory najbardziej podobal sie Ramzes ale nie zostal zatwierdzony ;)
mieze pisze:Fajne imie dla kota uslyszalam/znalazlam na wakacjach- Gnappetta (czyt. Niapetta) ; :twisted:
We Wlochach? Widzisz moja Ania nie moze miec tam kota. Wszyscy ja tam niby tak kochaja a teraz jej powiedzieli ze ja nie beda odwiedzac jak bedzie miala kota. Bo niby koty to brud i zaraza. Takie maja tam stereotypy. Pewnie im sie cos z Coloseum pomylilo.
Kali pisze:jazz :wink:
No jakby tak jeszcze byl Jazzy :) Podobno w Liverpoolu i w Anglii mowia tak na Dudka. Moze wiec bedzie Jureczek... :roll:

zielonyszerszen pisze:Jak patrzę na te zdjęcia to widzę swoją kotkę.
Też taka czarnulka tylko strasznie złośliwa.
Mam nadzieję , że Tobie się trafią bardziej miłe kotki ale jak mi powiedział weterynarz czarny kot chodzi swoimi drogami i jestr trudny do wychowania. :D
Nie on w ogole nie jest zlosliwy. Narazie toto takie male i glupie ale zwyczaje ma bardziej psie lub malpie. Kiedys juz mialem jednego kota i jakos sobie poradzilem. Poza tym drugi (ten co go tez widac na zdjeciach) wpada co roku na miesiac. Jakos dam sobie rade :) Hehe a co nie mowilem na swiecie sa tylko czarne koty :lol:

Oki to ja lece wywalic ten niebieski silikon z kuwety co to niby tak wszystko wchlania :mrgreen:

Kali
WSR Guru
WSR Guru

Post autor: Kali » 02 wrz (pt) 2005, 22:54:03

ja rasista gdzie tam :lol: poprostu "wiesz ja też byłem kiedyś murzynem" to mi wypada tak nazywać swoich czaarnych braci 8)

ODPOWIEDZ