Mówiłem przecie - wycisnąć co się da, a wiekszość z zasygnalizowanych przeze mnie rzeczy chyba się da wycisnąć. Jeśli zaś nie - to się nie przejmujcie, przecież nie wszyscy muszą mieć czwórki z pleneru, no nie?Negreen pisze:hehe... no ładnie.... rzeczywiście KRÓTKO zcharakteryzowany temat =_='...nie ma co... A już się nam wydawało,że kończymy 8O
Objętość "małego" raportu (a tym bardziej "dużego") trudno określić, ponieważ większą jego część stanowić powinny materiały ilustracyjne (skany), a nie wiem ile dacie rady tego zamieścić. Ale samego tekstu (pisanego pismem wielkości 12 pkt. i przy zachowaniu interlinii 1,5) powinno wyjść 5-8 stron. Tak sądzę. Choć to oczywiście jeszcze zależy od tego czy ktoś analizuje jedno medium czy dwa-trzy media (dotyczy grup, a nie pojedyńczych osób).Karolka_ pisze:Mam tylko pytanie jaką objętość ma mieć ten "mały raport"? I w jaki sposób to będzie wystawione? czy to poprostu będą kartki przyczepione do jakiejś tablicy korkowej?
Forma prezentacji raportu? Tak, to będą dobre kolorowe wydruki przytwierdzone do jakiegoś atrakcyjnego wizualnie sztywnego podłoża i powieszone na ścianie. Chyba, że ktoś by się podjął zrobienia skróconej wersji w PP. Ale to już chyba na szóstkę, a ja nie wiem jak się takie coś wstawia do indeksu .
Raport będzie miał wersję elektroniczną i drukowaną. Będzie przygotowany w Wordzie albo InDesignie (to jeszcze zobaczymy). Podejmuję się przeporwadzić prace edytorsko-unifikacyjnio-uspójniające na przygotowanym przez Was materiale (jak również napisac wprowadzenie i zestawić podsumowanie). Tak, opisana krótko funkcja, okreslenie stopnia spełnienia jej w danym medium z krótkim uzasadnieniem plus opisany jednym zdaniem materiał dowodowo-ilustracyjny (może ich być kilka), np. "Rozbudowana krzyżówka i horoskop na nadchodzący tydzień są przykładami realizowania przez redakcję Tygodnika Podhalańskiego funkcji rozrywkowej".Karolka_ pisze:To w takim razie w jaki sposób my to pokażemy reszcie? czy może ktoś napisać jak ten raport ma wyglądać graficznie? czy np. opisana jedna funkcja a pod nią skan przykładu z gazety?
A właśnie, że bym chciał, a nawet po prostu chcę oglądać w Waszym raporcie skany (ew. wycinki) z Gazety Krakowskiej i Dziennika Polskiego. Bez tego ani rusz - musicie (tak jak wszyscy inni) pokazać i unaocznić realizację poszczególnych funkcji (a nie tylko o tym napisać) w analizowanych mediach. No i uważajcie z tym piwem, żeby poprzez zalanie / zachlapanie nie zniszczyło Wam ono ostatecznie materiału ilustracyjnego .halski pisze:hhyhyhy Sławek by napewno nie chcial naszych dziennikow podhalanskich poplamionym Bog wie czym, wklejonych/skanowanych itp hahah
ale dobrze ze sa instrukcje, juz wydrukowalem i bede dzialal, o ile sobie przypomne co i jak. dobrze, ze wtorek wolny, to siadziemy z chlopakami przy piwku i sie napisze.