Poleć film

O wszystkim co nie pasuje do pozostałych for np.: Hobby, Muzyka, Kino, Film, TV, Sport, Gry i zabawy, Internet, Książki

Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar

ODPOWIEDZ
Happy
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Post autor: Happy » 18 sty (czw) 2007, 11:04:17

Ja tam cały tydzień nagrywam filmy! A w weekend nadrobię!
:idea:
Buena Vista
Ptasiek
Dom wariatów
A Lśnienie jest takie, że ciężko zasnąć. :idea: Superanckie! Mi się najbardziej podoba jak jest bal w tym hotelu! :lol:

Anita
Czasami coś napisze
Czasami coś napisze

Post autor: Anita » 20 sty (sob) 2007, 21:32:26

Ostatnio z moim Kochańcem w celu oderwania się od nauki (w kńcu sesja w pełni), dla odprężenia i zapomnienia o świecie wybraliśmy sie do kina. No i znowu ja wybierałam film - ale juz chyba Paweł mi nie pozwoli :lol: - i poszliśmi na Piłę III. Po pierwszej scenie już chcieliśmy wychodzić!!! Jednak ni należymy do ludzi którzy trwonią pieniądze, więc skro zapłaciliśmy to i wysiedzieliśmy do końca. Mój kochaniec większą część filmu przesiedział pod kurtrką i tylko powtarzał " Coś Ty za film wybrała! Więcej nie wybierasz filmów" i się śmiał i prosił żebym powiedziała mu jak nie bedzie krwi.... eh Ci faceci...... Ja nawet kanapkę zjadłam i wypiłam kefir :) Taka twarda jestem....ale już więcej nie chcę go oglądać..... :wink:

Happy
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Post autor: Happy » 01 lut (czw) 2007, 08:41:13

Ludziska! Uwaga! Rewelacja!

Od następnego poniedziałku na antenie TV4 będą wyświetlane w każdy poniedziałek o godzinie 22:00 filmy mojego ukochanego reżysera Jima Jarmuscha. Startujemy od Nieustających wakacji. Gorąco, najgoręcej polecam! :idea: Tylko uwaga! :idea: Jego kino charakteryzuje się tak zwaną antyakcją także jakiegoś holywoodskiego kina szybkiej akcji i migawki się nie spodziewajcie!

Martha
Ekspert
Ekspert

Post autor: Martha » 07 lut (śr) 2007, 14:17:10

"Swiadek koronny"

Obrazek

Fajne męskie kino z kobietami i miloscia w tle. 8)
Bardzo fajnie sie oglada, czasami zapomina sie ze to polski film :) Szkoda tylko, ze teraz w recenzjach wszystko jest juz wyjasnione, bo ja przed obejrzeniem nie przeczytalam zadnej, dzieki czemu bylam mile zaskoczona 8) Jedyne co niepotrzebne to Małgorzata Foremniak - zupelnie mi tam nie pasowala. Za to rewelacyjna kreacja Roberta Więckiewicza i Urszuli Grabowskiej :!: .Pojawil sie tez na moment Koterski, ktory samym tym ze sie pojawil wzbudzil smiech na sali :D:D . Polecam :!:

Happy
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Post autor: Happy » 07 lut (śr) 2007, 14:23:36

To ja chyba pójdę w Walentynki! :P
A był ktoś na tym Dlaczego nie!? :roll: Jakie jest?

Martha
Ekspert
Ekspert

Post autor: Martha » 07 lut (śr) 2007, 14:29:50

To ja napisze w taki sposob....

Tak po kolei z serii 8)

"Nigdy w zyciu"
Bardzi mi sie podobal, nawet mozna sie bylo posmiac i bylam bardzo zadowolona, ze sie zdecydowalam obejrzec to w kinie.

"Ja Wam pokaze"
Poszlam do kina i wiekszosc filmu rozgladalam sie dookola, bo tak mi bylo glupio, ze sie na to wybralam :D

"Tylko mnie kochaj"
Az chcialam wyjsc z kina w trakcie, gdyby nie Julka :!:

"Dlaczego nie"
Wyszlam.

No ale sa gusta i guściki :)

Happy
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Post autor: Happy » 17 lut (sob) 2007, 23:30:08

"Małe dzieci". Bardzo mi się spodobał tan film, nawet się łezka w oku zakręciła. Taki inny. Bardzo życiowy. Ukazujący ludzkie problemy i rozterki i wieczną chłopięcą niedojrzałość... Oraz inne problemy społeczne i przemiany ludzkie. Polecam!

Obrazek

Anita
Czasami coś napisze
Czasami coś napisze

Post autor: Anita » 25 lut (ndz) 2007, 12:22:10

Ryś
Jeśli komuś podobał się Miś, a zapewne znacznej większości ( ja stanowię wyjątek) to polecam. Mi niestety zdarzyło się zasnąc w pewnym momencie ale mojemu towarzyszowi film podobał się bardzo - śmieł sie i komentował. Co człowiek to opinia...moja jest negatywna :twisted:

jrr
Zaczyna działać
Zaczyna działać

Post autor: jrr » 25 lut (ndz) 2007, 13:46:18

"Where the buffalo roam" warto obejrzec chociazby po to zeby zobaczyc billa murray'a w roli thompsona, a wychodzi mu to czasami nawet lepiej niz deppowi w fear and loathing. Pelna wersja, radze sie pospieszyc bo filmy z gogla maja tendencje do znikania sobie:

http://video.google.pl/videoplay?docid= ... fallo+roam

Bardzo dobry "Pans Labirynth" brutalnie piekna basn osadzona w hiszpanii za czasow wojny, jeden z lepszych filmow jakie ostatnio widzialem,

http://www.apple.com/trailers/pictureho ... large.html

a_anka
Zadomowił(a) się
Zadomowił(a) się

Post autor: a_anka » 25 lut (ndz) 2007, 17:07:52

Happy pisze:"Małe dzieci". Bardzo mi się spodobał tan film, nawet się łezka w oku zakręciła. Taki inny. Bardzo życiowy. Ukazujący ludzkie problemy i rozterki i wieczną chłopięcą niedojrzałość... Oraz inne problemy społeczne i przemiany ludzkie. Polecam!
Zgadzam się w 100%. Film jest inny i dlatego dobry. Jego "inność" polega na ciekawym stylu, który momentami przypominał mi styl "Desperate Housewives", ale może tylko mnie :wink: Tak czy owak również polecam ten film!

Happy
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Post autor: Happy » 08 mar (czw) 2007, 09:08:22

sinar pisze:Polecam Zakochani widza slonie :D Niezwykly :) Na dlugo zostaje w sercu i w glowie :lol:
A ja właśnie dziś nabyłam ten film drogą kupna z Wyborczą i sobie w weekend go obejrzę! :idea:

Martha
Ekspert
Ekspert

Post autor: Martha » 08 mar (czw) 2007, 10:03:51

A ja absolutnie nie polecam wskrzeszonego Rockyego Balboy :!:
Strata czasu i w niczym nie mozna go pochwalic.... niestety.

Happy
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Post autor: Happy » 08 mar (czw) 2007, 23:18:29

Oglądałam przed chwilą Dublerów. Toż to jakaś masakra jest! Połowę przespałam... Fujć. Dno wklęsłe. :?

Happy
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Post autor: Happy » 16 mar (pt) 2007, 09:18:52

Byłam ostatnio na pokazie z redakcją Glamoura filmu "Prosto w serce" i muszę Wam powiedzieć, że bardzo dobrze mi się ten film oglądało. Oczywiście jest to film bardziej dla kobiet, ale naprawdę taki przyjemny. A Drew jaka słodka, mówię Wam. :lol:

Obrazek

Obrazek

Magnus McKnee
Bywalec
Bywalec

Post autor: Magnus McKnee » 16 mar (pt) 2007, 09:35:24

Polecam film Roberta Deniro pt. The Good Shepherd (Dobry Agent).
Bardzo dobre kino o początkach CIA.

#
Lata 40. XX wieku. Tuż po ukończeniu studiów Edward Wilson rozpoczyna pracę w amerykańskim wywiadzie. Tym samym jego życie splata się z dramatycznym przebiegiem wydarzeń okresu Zimnej Wojny. Film na motywach biografii Jamesa Jesusa Angletona, współtwórcy CIA.

Filmweb

ODPOWIEDZ