Poleć ksiażkę
Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar
-
- Ekspert
-
- Loża WSR
a ja bym polecił wszystkim książkę starą ale dla mnie bardzo dobrą którą przeczytałem kilka razy i często wracam do niej.
tytuł to ,, Życie po śmierci " nie pamiętam teraz autora ( ale to uzupełnię później )
książka przedstawia wszystkie sensacyjne fakty wykorzystując intrygujące przekazy z całego świata i zdumiewające ustalenia naukowe ostatnich lat. Podaje w wątpliwość nasze wyobrażenie o śmierci, jako ostatecznym kresie życia i przybliża nas do rozwiązania największej tajemnicy: możliwości życia po śmierci.
Udokumentowane przypadki dwukierunkowej komunikacji ze zmarłymi utrwalone na taśmie głosy z zaświatów relacje o zjawach i proroczych snach. Naukowe badania zjawisk paranormalnych
tytuł to ,, Życie po śmierci " nie pamiętam teraz autora ( ale to uzupełnię później )
książka przedstawia wszystkie sensacyjne fakty wykorzystując intrygujące przekazy z całego świata i zdumiewające ustalenia naukowe ostatnich lat. Podaje w wątpliwość nasze wyobrażenie o śmierci, jako ostatecznym kresie życia i przybliża nas do rozwiązania największej tajemnicy: możliwości życia po śmierci.
Udokumentowane przypadki dwukierunkowej komunikacji ze zmarłymi utrwalone na taśmie głosy z zaświatów relacje o zjawach i proroczych snach. Naukowe badania zjawisk paranormalnych
-
- Loża WSR
-
- Loża WSR
wiesz nie wiem bo tą książkę dała mi babcia która już nie żyje 15 lat więc muszę odkopać ją w domu i sprawdzić.seize pisze:Na początku myślałem, że chodzi tu starą książką : Raymond A. Moody - "Życie po życiu" a mam wrażenie, iż chodzi być może jednak o jeszcze starszą której autorem był Léon Denis. Hmm ale pewnie się mylę skoro to ma tyczyć się ostatnich lat
ale miło że ktoś wie o czym mówię.
-
- Loża WSR
Ech wiesz - to może dziwnie zabrzmi ale ... - no ja właśnie kiedyś "Życie po życiu" pożyczyłem od swojej nieżyjącej już obecnie Babci I zanim nie zostało pożyczone przeze mnie - na jak się później okazało "wieczne nieoddanie" - jednej znajomej to została wielokrotnie przeczytana. W tej był dość mocno poruszony m.in. temat tak zwanego "tunelu" i retrospekcji z przeglądu życia ale o ile pamiętam nie kładła dużego nacisku w swej treści na kwestie spirytualistyczne dlatego ciężko mi wyrokować.
-
- Loża WSR
-
- Loża WSR
Przyznam, że akurat zbytnio ja tam żadnych obrazków nie pamiętam - wydanie było to proste; wydane nakładem wydawnictwa PAX; okładka była bardzo stonowana i widniał na niej w dolnej części mózg, na środku było takie właśnie jakby zobrazowanie tunelu przy użyciu barw coś na kształt (od środka tunelu) biały-niebieski-fioletowy, na górze autor i tytuł.
Jednak jak mówię to było swoiste studium na temat śmierci klinicznej wiec tu prawie na pewno chodzi o jakąś inną typu nieznane mi typu : Ian Wilson - Życie po śmierci - albo - Leszek Szuman - Życie po śmierci etc.
Jednak jak mówię to było swoiste studium na temat śmierci klinicznej wiec tu prawie na pewno chodzi o jakąś inną typu nieznane mi typu : Ian Wilson - Życie po śmierci - albo - Leszek Szuman - Życie po śmierci etc.
-
- Loża WSR
-
- Ekspert
Chciałam polecić książkę pt. "Ewangelia według Piłata" niejakiego Erica - Emmanuela Schmitt'a (autor m.in opowiadań Oskar i Pani Róża, Pan Ibrahim i Kwiaty Koranu, Małe zbrodnie małżeńskie) - książka zrobiła na mnie ogromne wrażenie. Oto krótki opis zaporzyczony z jakiejś księgarni internetowej:
"Jedna z jego najgoręcej dyskutowanych powieści ostatnich lat, przetłumaczona na 15 języków.
Nowe, bliskie współczesnym ludziom spojrzenie na ewangeliczną historię o misji, śmierci i zmartwychwstaniu Jezusa. Swą opowieść Schmidt wkłada w usta dwóch narratorów: Jeszui, który czekając w Ogrodzie Oliwnym na nadejście oprawców, w bardzo ludzki sposób stara się zrozumieć swoje niezwykłe życie i przeznaczenie oraz Piłata, który zaczyna zdawać sobie sprawę, że spotkanie z dziwnym żydowskim skazańcem było najważniejszym wydarzeniem jego życia. Ksiązka, której nie sposób zapomnieć, pełna pytań, lęków i namiętności bliskich dzisiejszemu człowiekowi. "
źródło: merlin.pl
"Jedna z jego najgoręcej dyskutowanych powieści ostatnich lat, przetłumaczona na 15 języków.
Nowe, bliskie współczesnym ludziom spojrzenie na ewangeliczną historię o misji, śmierci i zmartwychwstaniu Jezusa. Swą opowieść Schmidt wkłada w usta dwóch narratorów: Jeszui, który czekając w Ogrodzie Oliwnym na nadejście oprawców, w bardzo ludzki sposób stara się zrozumieć swoje niezwykłe życie i przeznaczenie oraz Piłata, który zaczyna zdawać sobie sprawę, że spotkanie z dziwnym żydowskim skazańcem było najważniejszym wydarzeniem jego życia. Ksiązka, której nie sposób zapomnieć, pełna pytań, lęków i namiętności bliskich dzisiejszemu człowiekowi. "
źródło: merlin.pl
-
- Czasami coś napisze
"Heban" Ryszarda Kapuscińskiego - ostatnia która przeczytałam i bardzo polecam, ten człowiek to miszcz, szkoda ze juz na tamtym świecie...
A obecnie męczę - "Przygoda fryzjera damskiego" Eduardo Mendozy - bardzo pokręcona opowieść i humor równie pokręcony - jak ktos lubi Tarantino to powinna sie podobać
A obecnie męczę - "Przygoda fryzjera damskiego" Eduardo Mendozy - bardzo pokręcona opowieść i humor równie pokręcony - jak ktos lubi Tarantino to powinna sie podobać
-
- Nowy(a)
Polecam Mastertona
Masterton pisze świetnie!
Szczególnie bardzo polecam:
"Rook"
Grahama Mastertona
A oto opis:
"Kiedy jeden z uczniów Rooka zostaje zamordowany, a inny oskarżony o zabójstwo, tylko Jim jest w stanie rozpoznać prawdziwego mordercę. Jest nim wyznawca voodoo Umbr Jones. Pod groźbą dalszych zabójstw Jones zmusza Jima, by stał się jego emisariuszem. Z pomocą swoich uczniów Jim podejmuje walkę z szaleńcem..."
Jednakże polecam Ci to, jeśli lubisz thrillery.
Mnie się naprawdę spodobała
Szczególnie bardzo polecam:
"Rook"
Grahama Mastertona
A oto opis:
"Kiedy jeden z uczniów Rooka zostaje zamordowany, a inny oskarżony o zabójstwo, tylko Jim jest w stanie rozpoznać prawdziwego mordercę. Jest nim wyznawca voodoo Umbr Jones. Pod groźbą dalszych zabójstw Jones zmusza Jima, by stał się jego emisariuszem. Z pomocą swoich uczniów Jim podejmuje walkę z szaleńcem..."
Jednakże polecam Ci to, jeśli lubisz thrillery.
Mnie się naprawdę spodobała